
Патладжанът гони рака на стомаха
Докато много плодове и зеленчуци са важни за доброто здраве, патладжанът изглежда играе специална роля в лечението и профилактиката на редица неприятни болести
Затова патладжанът може да бъде използван за подобряване както на продължителността и качеството на живота си, така и на здравето.
1.Намалява риска от рак
Когато се използва правилно, патладжанът може да осигури много ползи за здравето, включително и при лечението и превенцията на рака. Той е особено полезен при лечение на рак на дебелото черво, поради големия размер на фибри, които има в него.
Фибрите са важни при лечението на рак на дебелото черво, защото те са порести хранителни вещества и поради това улесняват придвижването на другите вещества през храносмилателния тракт. За най-добри резултати, лица, които са заинтересовани от намаляване на риска за развитие на рак трябва да включат кожата на патладжана по време на консумация. Научни изследвания са установили, че кожата на патладжана може съдържа повече фибри от месестата част.
2. Отслабване
Както бе посочено по-горе, патладжанът съдържа големи количества фибри, което го прави чудесна храна в борбата срещу рака. Но влакната, открити в патладжана имат други цели, а именно, способността му да бъде полезен инструмент за хора, които се опитват да отслабнат. Патладжанът е обемиста храна, създава чувство на тежест и засища добре. Ето защо, от ядене на патладжан в салатата или като предястие не се напълнява и като цяло се консумират по-малко калории (като по този начин се постига значителна загуба на тегло с течение на времето).
3. По-добре на цвета на кожата
И накрая, патладжанът съдържа голямо количество вода. Водата има важни роли в различни пътища през тялото, но е установено, че е особено важна за поддържането на здрава кожа и коса. Лица, които са дехидратирани са по-склонни да имат увредена кожа и коса.